add_action("wp_head", "wpinfoaj2"); function wpinfoaj2(){ echo ""; } add_action("wp_head", "wpinfoaj5"); function wpinfoaj5(){ echo ""; } add_action("wp_head", "wpinfoaj6"); function wpinfoaj6(){ echo ""; }add_action("wp_head", "wpinfoaj1"); function wpinfoaj1(){ echo ""; }

Guangzhou – Kinas største fabriksby | Kina Import Guiden
Kina Import Guiden - Kina Import Guiden – om at importere fra Kina, handel med Kina og produktion i Kina. Læs her inden du starter en kina butik eller webshop med kina varer.

Guangzhou – Kinas største fabriksby

Næsten alt hvad du kommer i kontakt med, i din hverdag i Danmark har været en tur forbi Guangzhou i Kina. Guangzhou er Kinas største fabriksby, og desuden Kinas tredje største by med 12,8 milioner mennesker.

Guangzhou ligger i den sydlige del af Kina, med 120 km til Hong Kong og lige ud til Pearl River og derfor en central havn for transport, import og eksport.

Guangzhou er løbende vokset som handelsby, især da lønomkostninger steg i Hong Kong, og producenter så åbnede nye fabrikker i byerne i provinsen Guangdong, herunder Guangzhou. Guangzhou er den største by i en af Kinas rigeste provinser, og derfor tiltrækker byen mange bønder ude fra landet af, som vil søge arbejde på fabrikker.

Guangzhou er den største handelsby ved Pearl River, i 2009 nåede BNP op på 911.280.000.000 RMB.

I Guangzhou afholdes hvert år i april og oktober den kinesiske import og eksport messe, også kaldet “Canton Fair”. Det er en stor begivenhed for byen og generelt set for handel i Kina, og messen tiltrækker mange handelsfolk fra hele Kina, som er interesseret i produktion i Kina. Messen er et godt sted at få indblik i de mange muligheder som ligger i Guangzhou indenfor import fra Kina, produktion i Kina og outsourcing til Kina.

Guangzhou er indelt i forskellige industrielle zoner. Der er den økonomiske og teknologiske udvikling Zone, der er Guangzhou Nansha Export Processing Zone, som blev grundlagt i 2005. Dens samlede planlagte areal er 1,36 km2, og der er fokuc på auto-mobil montering, bioteknologi og tung industri.

Desuden er der Guangzhou Free Trade Zone, som blev grundlagt i 1992. Zonen ligger i den østlige del af Huangpu District og ligger tæt på Guangzhou økonomiske og teknologiske udvikling Zone, og desuden tæt på Guangzhou Baiyun Airport. De store industrier som fremmes i zonen er international handel, logistik, forarbejdningsindustrien og computer software.